tisdag 12 februari 2013

Tips för Greklandsälskare!

Jag måste verkligen tipsa om denna ost för er som gillar Saganaki.
Själv är jag en riktig sucker för Saganaki, och när jag är i Grekland så äter jag alltid minst en om dagen.
För er som inte vet vad det är så betyder det liten stekpanna. Dvs man tillagar små rätter i en liten panna alltså en portions, och vanligast och populärast är nog osten.
Osten är oftast kefalograviera, kasseri, kefalotyri eller fetaost gjord på fårost.
Man steker sedan osten i stekpannan, så bubblar den till sig härligt så att det blir som friterat.

Köpte denna på Ica Maxi, och den var supergod!
Går ju självklart inte att jämföra med en som man äter på plats, för då är det ju så mkt mer som kommer till. Miljön, färska råvaror etc. Men helt klart godkänt!
Ta gärna en citronklyfta och pressa över innan den ska ätas.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar