På somrarna jobbar jag sommartid mellan 15 juni - 14 september, vilket innebär att vi jobbar 6,5 timme om dagen, och man behöver inte äta lunch.
Så för att ta igen detta, ska man jobba 8 tim 35 min resten av året, plus 45 min lunch minimum. Sedan tar det ca 1 timme fram och tillbaka till jobbet för mig. Så totalt är jag borta minst 10 tim 20 min. Men jobbar oftast något längre, vilket man iofs kanske tar igen och går hem lite tidigare på fredagarna.
På dagarna hinner vi inte med att göra så mycket mer än att jobba, eftersom vi prioriterar att gymma i princip varje dag. Så vardagen man hade i Sverige ser i princip ut likadant här, förutom att allt är förskjutet i tiden. Här är vi inte på jobbet vid 7 och kan gå hem vid 16 direkt, och gymmar vid 17 och äter kvällsmat vid 18.
Här är det inte ovanligt att vi gymmar vid 20 och äter middag vid 21.30.
Men man vänjer sig!
Att äta är just något som är väldigt billigt och framförallt lätt tillgängligt här. Det ligger restauranger på varje gata, och många är riktigt bra med tanke på vad man betalar.
Tapas tröttnade vi på ganska snabbt dock, då allt smakar likadant till slut.
På kvällen öppnar inte restaurangerna i regel före 20-20.30, så vill man gå ut och äta tidigare kan det vara kört.
En öl till maten slinker också ner ;) Alkohol priserna på restaurang är verkligen inte som i Sverige. Härr får man en flaska husets för runt 8-9 EUR som många gånger kan vara riktigt bra, och en stor stark för runt 3 EUR. Finns självklart dyrare alternativ också.
Vi brukar unna oss att gå ut och äta på helgerna, men i veckorna äter vi oftast hemma om det inte är något speciellt.
På tal om mat, så är det dags för mig att stoppa något i magen. Kom hem från gymmet precis, där jag körde ett lättare benpass. Bäst att inte ta ut sig för mycket när jag precis varit sjuk, men riktigt riktigt skönt att vara igång igen.
(Slänger upp lite bilder från diverse restaurang besök ;) )
Den där "lilla" köttabiten på Jonas tallrik känner jag igen!�� Gött!! /puss jb
SvaraRadera